ReissitesVergelijken.nl Adverteren bij Daisycon
 
x navigatie

Nieuwsbrief

 
navigatie
Ontvang de beste aanbiedingen en maak kans op geweldige reisprijzen.
ANVR � SGR en Calamiteitenfonds

ANVR (Algemeen Nederlands Verbond Reisorganisaties)

Reisorganisaties die zijn aangesloten bij de ANVR bieden u zekerheid en kwaliteit als u op reis gaat. Ze houden zich aan de reisvoorwaarden en boekingsvoorwaarden van de ANVR. Dit zijn wederzijdse rechten, plichten en bemiddelingsvoorwaarden die gelden voor zowel de reisorganisatie, reisagent en natuurlijk voor u. De ANVR reis- en boekingsvoorwaarden zijn in overleg met de Consumentenbond tot stand gekomen.

Alle reisbureaus en reisorganisaties die bij het ANVR zijn aangesloten, zijn verplicht zich aan te sluiten bij de Stichting Garantiefonds Reisgelden, het Calamiteitenfonds en de geschillencommissie reizen.

Stichting Garantiefonds Reisgelden (SGR)

De SGR beschermt de vooruitbetaalde reisgelden van de vakantieganger. Alle reis-, verblijfs- en vervoersovereenkomsten, uitgezonderd losse lijndiensttickets en huurovereenkomsten, zijn financieel gedekt door SGR. In geval van een faillissement van een touroperator, zorgt de SGR ervoor dat u uw geld terug krijgt of alsnog via een andere touroperator op vakantie kunt.

Stichting Calamiteitenfonds Reizen

Het Calamiteitenfonds komt reizigers financieel tegemoet van wie de reeds aangevangen reis niet verder kan worden uitgevoerd ten gevolge van een calamiteit, zoals een overstroming, politieke onrust of grote bomaanslag. Iedereen die een pakketreis naar het buitenland boekt van meer dan 150 euro betaalt een verplichte bijdrage aan het Calamiteitenfonds.

Geschillencommissie Reizen

Deze onafhankelijke commissie doet uitspraken over onenigheden die zijn ontstaan tussen een ANVR-reisonderneming en u als consument.

Meer handige tips:
- Rechten bij boeken via internet
- ANVR � SGR voorwaarden en Calamiteitenfonds
- Veilig betalen op internet
- CO2 neutraal vliegen met Greenseat
- Wat neem ik mee op vakantie

Adverteren bij Daisycon