ReissitesVergelijken.nl Adverteren bij Daisycon
 
x navigatie

Nieuwsbrief

 
navigatie
Ontvang de beste aanbiedingen en maak kans op geweldige reisprijzen.
Rechten bij boeken via internet

Wat zijn uw rechten bij het boeken van reizen via internet Bij het boeken van een reis via internet heeft u geen recht op een bedenktermijn. Heeft u uw vakantie eenmaal geboekt via een site, dan geldt dit direct als definitieve boeking. Wanneer u hiervan af wilt zien, dan gelden de regels met betrekking tot annulering.

InformatieverplichtingDe reisorganisatie is op grond van de wet verplicht u de volgende gegevens te verstrekken v��r het sluiten van de reisovereenkomst (met uitzondering van lastminute reizen):

 • Vermelding van naam, adres en telefoonnummer van de reisorganisator.
 • Het deel van de reissom dat als voorschot moet worden betaald en de termijn waarbinnen het saldo moet worden voldaan.
 • Informatie over de mogelijkheid van een annuleringsverzekering.
 • Relevante informatie over de vereiste reisdocumenten plus de formaliteiten op gezondheidsgebied die voor reis en verblijf noodzakelijk zijn. Het gaat hier om algemene informatie, niet op de persoon toegesneden.
 • Binnen welke termijn een reiziger eventuele klachten over de reis bij de reisorganisator moet indienen.

De reisorganisatie kan de gegevens verstrekken op een begrijpelijke en toegankelijke wijze. De informatieverplichting geldt vooraf en na het sluiten van een overeenkomst. U kunt bijvoorbeeld worden ge�nformeerd via de website. Bij een telefonisch te sluiten overeenkomst kan dat bijvoorbeeld per e-mail.

Na het sluiten van de reisovereenkomst dient de reisorganisatie de volgende gegevens te verstrekken:

 • Indien de voorwaarden nog niet zijn verstrekt dienen deze onmiddellijk na het sluiten te worden verstrekt. In beginsel blijft gelden dat de voorwaarden vooraf moeten worden overhandigd. Een uitzondering is denkbaar, bijvoorbeeld een telefonische boeking.
 • Volgens de ANVR voorwaarden stelt de reisorganisator de benodigde reisbescheiden uiterlijk 10 dagen voor de dag van vertrek (bij eigen-vervoerreizen voor de aankomstdatum van het eerst geboekte verblijf) in het bezit van de reiziger.
 • In deze reisbescheiden staat vermeld wie de plaatselijke vertegenwoordiger van de reisorganisator is of bij het ontbreken daarvan of er hulpverlenende instanties zijn of bij het ontbreken ook daarvan, een telefoonnummer voor noodgevallen of andere informatie waardoor in contact kan worden getreden met de reisorganisator.
 • Informatie over het afsluiten van een reisverzekering.
 • Nadere informatie over het vervoer, routebeschrijving, verblijf en contactpersoon bij reizen van minderjarigen.
 • De ANVR voorwaarden voegen extra toe dat u zelf verantwoordelijk bent voor het verkrijgen van specifieke informatie betreft paspoorten, visa en formaliteiten op gezondheidsgebied. Tenzij de reisorganisator heeft toegezegd voor dat document te zullen zorgen en het ontbreken daarvan hem kan worden toegerekend.

Meer handige tips:
- Rechten bij boeken via internet
- ANVR � SGR voorwaarden en Calamiteitenfonds
- Veilig betalen op internet
- CO2 neutraal vliegen met Greenseat
- Wat neem ik mee op vakantie

Adverteren bij Daisycon