ReissitesVergelijken.nl Adverteren bij Daisycon
 
x navigatie

Nieuwsbrief

 
navigatie
Ontvang de beste aanbiedingen en maak kans op geweldige reisprijzen.
Veilig betalen op internet

Hoe kan ik betalen op internet bij het boeken van een reis of vakantie? Er zijn diverse methoden om bijvoorbeeld uw vakantie of vliegticket op een veilige manier via internet te betalen. ReissitesVergelijken.nl geeft gedetailleerde informatie over de betalingsmogelijkheden per reissite.

Een aantal van deze betalingsmogelijkheden:

 • iDEAL iDEAL is een nieuwe veilige digitale betaalstandaard. Alle grote Nederlandse banken doen er aan mee. Consumenten kunnen met iDEAL online betalen in de vertrouwde internetbankieromgeving.

  iDEAL is net zo veilig als internetbankieren. Deze nieuwe betaalmethode is te herkennen aan het speciale vignet dat ook terug te vinden is bij de betalingsmogelijkheden per reissite.

 • Internetbankieren Internetbankieren is een methode om veilig te betalen via de eigen online bank of girorekening.Wanneer u voor deze optie kiest wordt u direct doorgeleid naar het internetbankieren van de eigen bank of worden per e-mail de betalingsgegevens toegemaild, waarna op de vertrouwde manier direct online betaalt kan worden.

  Bij sommige banken wordt de betaling beveiligd door een elektronische handtekening die per sms toegestuurd wordt. Bij andere banken werkt de elektronische handtekening via een apart apparaatje dat je in je bezit hebt (de random reader van de Rabobank bijvoorbeeld).

 • Creditcards (Visa, Mastercard, American Express) Een creditcard is een handige en veilige methode om online te betalen. Het is echter wel belangrijk om te weten of de creditcardgegevens via een beveiligde verbinding verstuurd worden. En regelmatig worden extra kosten in rekening gebracht wanneer u betaalt met uw creditcard.

  Of het betalingverkeer beveiligd is met SSL, is te zien aan het hangslotje dat rechtsonder in de menubalk van de browser verschijnt en aan het adres bovenin. Een beveiligde pagina heeft in plaats van "http" het adres "https" (de "s" staat voor "secure"). Daarnaast krijgt u meestal een melding dat u gebruik maakt van SSL of SET of dat u doorverwezen wordt naar de beveiligde server.

  Wanneer u betaalt u met uw creditcard op internet, dan zijn Nederlandse internetwinkels verplicht om te vragen naar de CVC-code. Deze extra code staat op de achterkant van uw creditcard.

  De meeste creditcardmaatschappijen zoals Visa en Mastercard verzekeren (automatisch) alle aankopen en dus ook uw geboekte vakantie of reisvia internet. De creditcardmaatschappij kan zelfs de transactie terugdraaien als er niet geleverd wordt door de reisorganisatie.

  Om het betalen met creditcard nog veiliger te maken, werken zowel Visa als Mastercard aan de ontwikkeling van een nog veiliger systeem voor online betalen met creditcard, dat is te vergelijken met betalen via iDeal.

Meer handige tips:
- Rechten bij boeken via internet
- ANVR � SGR voorwaarden en Calamiteitenfonds
- Veilig betalen op internet
- CO2 neutraal vliegen met Greenseat
- Wat neem ik mee op vakantie

Adverteren bij Daisycon