ReissitesVergelijken.nl
 
x navigatie

Top10 reissites

 
navigatie
1. Buro Scandinavia
2. VillaTrips
3.
4.
5. Husk
6. OpVakantieVanafEelde.nl
7. Afrika Plus
8. Canada Plus
9. Lara Reizen
10. Lazy Tours Vliegvakanties

Tips

x
Landal Greenparks
Beleef Afrika
Expedia.nl
Jiba
Beleef Cruisen

Laatst beoordeeld

x
Ardennes-Etape
Peter Langhout Reizen
Hotels.nl
Canada Plus
Disneyland Resort Paris

Handig

x
Handige tips:
- Rechten bij boeken via internet
- ANVR - SGR voorwaarden en Calamiteitenfonds
- Veilig betalen op internet
- CO2 neutraal vliegen met Greenseat
- Wat neem ik mee op vakantie

Vakantiesite voor Schiphol gaat strijd aan met Easyjet

x
Het boeken van onder meer Easyjet tickets vanaf Schiphol Airport kon tot voor kort alleen via de eigen website van Easyjet. Dit gaat vaak gepaard met ingewikkelde voorwaarden en toeslagen. Easyjet blokkeert andere websites tot het gebruikmaken van haar systeem. Maar de website www.OpvakantievanafSchiphol.nl heeft hier nu een oplossing voor gevonden. Via deze site, groot geworden met het aanbieden van volledige vakanties, kan men nu ook vliegtickets van Easyjet en andere ‘lowcosters’ als Air Berlin boeken en zo zelf een reis samenstellen.
 
De vliegtickets zijn in één boeking te combineren met een hotel en autohuur, waardoor de gebruiker zijn eigen reis kan samenstellen. Een trend die zich sterk ontwikkeld onder invloed van het groeiende aanbod van goedkope vliegtickets. Het samenstellen van een reis via de site is flexibel, men kan bijvoorbeeld kiezen voor een heenreis met Easyjet en terugvlucht met Air Berlin.

Volgens Werner van Disseldorp, directeur van ‘Reisbureau van het Jaar 2011’ Disma Reizen uit Tilburg waar OpvakantievanafSchiphol.nl deel van uitmaakt, is het zelf samenstellen van reizen iets waar een (online) reisbureau niet meer omheen kan: “Er zal altijd een grote groep mensen zijn waarvoor een complete vakantie het meest ideaal is, maar steeds meer mensen willen zelf aan de knoppen zitten. Het kost soms wat meer tijd, maar je krijgt er een maatwerk reis voor terug en vaak zelfs nog iets voordeliger.”

Het systeem waar de site gebruik van maakt is onder de naam SmartShopping ontwikkeld door het gerenommeerde Pyton Communication Services uit Weert op basis van de Elsy Arres technologie. De boekingen worden voor een deel ‘onder water’ afgehandeld door het systeem bij de betreffende ‘low cost airline’. Van Disseldorp geeft aan dat desondanks het systeem erg snel is en dat boekingen altijd nog door ervaren reisadviseurs worden gecontroleerd. “Het gemak van online combineren we met de kracht van een reisbureau. Dat is volgens ons het vakantie boeken van de toekomst.” 
 
Over Opvakantievanaf.nl
De Opvakantievanaf sites zijn een initiatief van Disma Reizen, gekozen tot Reisbureau van het Jaar in 2011 en 2003. De eerste site werd in 2005 gelanceerd. Er zijn acht Opvakantievanaf sites voor de grootste (regionale) luchthavens in Nederland en de grensstreek. Dit zijn:
www.opvakantievanafeindhoven.nl
www.opvakantievanafrotterdam.nl
www.opvakantievanafmaastricht.nl
www.opvakantievanafeelde.nl
www.opvakantievanafschiphol.nl
www.opvakantievanafweeze.nl
www.opvakantievanafdusseldorf.nl
www.opvakantievanafbrussel.nl

Laatste nieuws

x
10-09-2012 Fletcher Hotels buigt voor Consumentenautoriteit
10-07-2012 Per 1 juni blokkeert Rabobank pinpas voor gebruik buiten Europa
21-03-2012 Per 26 juni 2012 dienen kinderen een eigen paspoort te hebben
19-10-2011 Beleef Reizen verlegt haar grenzen!
13-07-2011 Vakantiesite voor Schiphol gaat strijd aan met Easyjet
Meer nieuws